Premis Castelldefels Digital

Ahir al vespre es van lliurar els premis Castelldefels Digital. Es van presentar 10 empreses castelldefelenques i les guanyadores van ser:

  • Categoria Tecnologia: Boreal IT, empresa que “está especializada en proyectos de tratamiento de datos y objetos espaciales, en la fabricación de dispositivos de altas prestaciones, de gran calidad con capacidades geográficas y  en el desarrollo de aplicaciones y soluciones basadas en Sistemas de Información Geográfica (GIS)”.
  • Categoria Innovació: Farmàcia Monill que ha instal·lat un sistema robotitzat per a emmagatzemar i dispensar els medicaments de la seva farmàcia.
  • Menció especial del Jurat: Vintaix per la iniciativa original i tecnològica de promocionar els vins de Catalunya.

El jurat també va voler atorgar la menció “Millor projecte a la creació d’empreses” a una estudianta i un estudiant de la UPC de castelldefels pel projecte “L’esforç físic genera energia elèctrica“.

En el mateix acte varem poder aprendre i gaudir amb la conferència “Modificació dels models de negoci a partir de les noves formes de comunicació” impartida per l’antropòloga Trina Milán.

Us deixo un fragment dels meu discurs que resumeix el que ha estat aquesta Setmana de la Ciència i de les Noves Tecnologies 2010 i també algunes fotos:

” Se’m fa estrany aquest temps gris, fosc i anar vestida d’hivern perquè en totes les passades edicions d’aquests premis i de la Setmana de les Noves Tecnologies i les TIC’s era primavera… fins i tot algunes persones cap el maig em van fer la pregunta: no es fan aquest any la setmana de les tecnologies?

Doncs, aquest any per una optimització de recursos (maleïda crisi) des de l’equip de govern varem decidir fusionar la setmana de la ciència i la de les TIC’s i les jornades de les TIC’s es van traslladar de la primavera a la tardor. I hem anat trufant unes activitats i les altres però en essència s’han realitzat si fa o no fa les mateixes activitats: tallers, conferències, contes relacionats amb les tecnologies, destacant alguns clàssics com la Jornada que cada any hem dedicat a l’administració local i que enguany s’ha centrat en avaluar el grau d’implantació de l’administració electrònica als ajuntaments catalans. Van participar responsables tècnics d’ajuntaments com Manresa, Sant Boi, Manlleu, Sant Feliu, Sta. Perpètua de Mogoda i com a cloenda una fantàstica conferència de l’expert en comunicació web i gestió del coneixement, Jordi Graells.

Com explico cada any aquesta setmana no seria possible sense la feina de moltes i molts treballadors de l’Ajuntament de diferents àrees: personal, organització, sistemes d’informació, protocol, alcaldia, OAC, Promoció econòmica, comunicació… i no els anomeno per no descuidar-me’n cap i perquè deu ni do els que són.

Respecte als Premis, cada any tenim més experiència, anem filant més prim perquè quedin més acurats i adequats a l’objectiu que volem aconseguir: premiar la iniciativa que tenen persones de Castelldefels d’incorporar les TIC’s a la seva empresa, al seu negoci,… Així, hem variat les categories ajustant-les i hem reduït categories premiant només Innovació i Tecnologia. I també us he d’explicar un canvi impulsat aquesta vegada pel jurat que com sabeu està format per persones molt qualificades i decidides, i que en aquesta edició ha volgut que una tercera empresa rebi una menció especial.”

Enhorabona a totes les empreses i en especial a les premiades!!!!

Author: Carme Sánchez Martín

Co-directora de l' @InSexBcn i col·laboradora de @donesenxarxa . M'apassionen les TIC's i la Psicologia/Sexologia.

5 thoughts on “Premis Castelldefels Digital”

  1. Gràcies, Carme, per convidar-me a cloure la Jornada sobre l’avaluació del grau d’implantació de l’administració electrònica als ajuntaments catalans. Va ser un plaer constatar el nivell i el feedback dels responsables tècnics d’ajuntaments com Manresa, Sant Boi, Manlleu, Sant Feliu de Llobregat i Sta. Perpètua de Mogoda.

    Avui publicaré al meu Slideshare http://www.slideshare.net/jordigraells la presentació aportada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.