Crònica de la Concentració "Aturem la massacre a Gaza" d’ahir al vespre a Castelldefels

Cinc minuts abans de les 20’00h va començar a ploure una mica… i això suposo que va acovardir algunes persones, tot i que de mica en mica anaven arribant persones en grup o individualment a la plaça. Sonava música àrab… i es va escriure al terra, amb pedretes, les paraules GAZA i PAU. També formant la paraula PAU vàrem anar deixant espelmes, petites i grosses, ficades en gots o sense protecció, al terra. Es va donar lectura al manifest que ONG’s israelites van llegir a la manifestació a la capital d’Israel fa uns dies ( de fons música de John Lenon) i la pluja queia cada vegada amb més força… Les persones concentrades, algunes amb paraigües, altres amb gorres, barrets, mocadors palestins o jordans, chadors… formàvem un grup força heterogeni. Finalment, va prendre la paraula un nen d’uns 10 anys que si el seu discurs s’hagués quedat en unes frases o comentaris en referència a la Pau i a la condemna de la massacre m’hauria semblat molt idoni, però el nen va continuar parlant i em va fer esgarrifar amb frases del tipus, i cito textualment: “podemos odiarnos pero no matarnos” i d’altres que semblaven justificar el atemptats de les torres bessones de Nova York… a més d’algunes incongruències històriques rellevants… Potser no caldria donar importància perquè eren pensaments d’un nen, però em van deixar un regust agre a la boca i una sensació d’inquietud al cor.
Per mi, participar en aquesta concentració i unir-me a d’altres iniciatives d’aquest tipus, no és una qüestió d’identificació amb un país, una causa o una religió, sinò del respecte del Drets Humans a Palestina, Moçambic, Xina, Colòmbia,… és a dir, a qualsevol lloc del món on aquests drets estiguin sent vulnerats per la raó que sigui.
Per mi, els terroristes ho són, independentment del seu país d’origen, de la seva nacionalitat, del color de la seva pell, de la seva ideologia, de la seva religió,…
I tinc el convenciment que el diàleg és l’única manera de resoldre els conflictes entre persones, territoris, països,…

Author: Carme Sánchez Martín

Co-directora de l' @InSexBcn i col·laboradora de @donesenxarxa . M'apassionen les TIC's i la Psicologia/Sexologia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.