Educar en les TIC’s

L’article de la Mercè Molist, “La fijación de menores con Internet desconcierta a padres y educadores” em fa reflexionar: tot aquest món de les TIC’s evoluciona tan ràpid que suposo que a molts pares i mares no ens dóna temps a posar-nos al dia i d’altres que ja no ho intenten…, però penso que cal crear ponts intergeneracionals i la tecnologia pot ser una oportunitat més que una barrera.
A vegades només cal utilitzar el sentit comú… com la mare de l’Àlex. No conec la mare d’Àlex, però l’altre dia l’Àlex, un xicot aprop de la trentena, m’explicava en un dinar que no havia entés mai com la seva mare l’acompanyava a veure el handbol cada setmana. Van fer durant molt de temps la mateixa rutina: quan jugava el Barça de handbol, ell l’anava a buscar i tots dos veien junts el partit. Jo ho vaig tenir molt clar i li vaig dir: “era una bona estratègia de ta mare per fer una activitat amb tu. A ella potser no li agradava gaire aquest esport, però durant una estona a la setmana estava amb tu i compartia un temps amb tu, el seu fill, durant el qual segurament també comentàveu altres coses quotidianes i també importants durant el partit, en l’anada o en la tornada”. Molt intel·ligenta aquesta dona!
Doncs amb això de les TIC’s és el mateix: no cal ser un/a expert/a informàtic/a, només voler compartir temps amb una afició que potser als pares i mares ens costa més perquè som immigrants tecnològics, però tot es pot aprendre, a qualsevol edat i encara amb més raó si és per estar amb els nostres fills i filles, oi?

Author: Carme Sánchez Martín

Co-directora de l' @InSexBcn i col·laboradora de @donesenxarxa . M'apassionen les TIC's i la Psicologia/Sexologia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.