Els HOMES són de MART i les DONES de VENUS al Teatre Poliorama

Segurament a molts i moltes us sona el títol per un famós llibre de la dècada dels 90 del psicòleg especialitzat en teràpia de parella, John Gray,… Doncs aquesta obra de teatre que s’interpreta al Teatre Poliorama, és una adaptació del llibre i que ha estat possible gràcies a quatre homes: Paul Dewandre, Paco Mir, Edu Pericàs i Jordi Martínez.

No diria que és un monòleg, sinó una classe magistral de l’actor Jordi Martínez, reconvertit en John Gray. No he assistit a cap de les conferències del famós terapeuta de parella, però estic convençuda que no deuen ser tan divertides com la que ens proporciona el Jordi Martínez. Fa còmplice al públic, en especial al González, amb els exemples i també a participar constantment ni que sigui de manera involuntària.

Les tres pissarres que formen part de l’escenografia donen una sensació de “classe particular i única” per als assistents i on les paraules clau van sent escrites a mode de resum i també per donar una estructura narrativa i no perdre el fil entre tantes anècdotes i exemples.

La part sobre sexualitat, és massa breu per al meu gust, però pot ser ha de ser així… ja hi ha altres obres que en parlen (o potser es mereix una segona part…)

Recomano l’obra a moltes persones:

  • als i a les terapeutes de parella perquè els hi pot donar idees a l’hora introduir un xic d’humor en les feixugues sessions de teràpia;
  • als i a les estudiants de psicologia i màsters relacionats amb el tema perquè tindran d’una manera amena i condensada, els tòpics sobre homes i dones que després trobaran en consulta i en altres àmbits del seu exercici com a professionals;
  • a persones solteres perquè sempre cal tenir informació sobre la vida de parella,… potser algun cop s’hi veuen vivint en la situació;
  • a les parelles felices perquè com diu l’actor a l’inici “és un curs de prevenció del divorci
  • a les parelles que es puguin trobar en l’inici d’alguna crisi perquè potser els hi proporciona estratègies per redreçar determinades situacions des de l’humor i el bon rotllo.
  • A algunes de les parelles que tinc actualment en teràpia (en parlem en la següent sessió…)

Moltes gràcies Carmen Vicente de Xtrategium per la recomanació i invitació!!!

Captura de pantalla 2014-06-30 a las 13.24.51

Author: Carme Sánchez Martín

Co-directora de l' @InSexBcn i col·laboradora de @donesenxarxa . M'apassionen les TIC's i la Psicologia/Sexologia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.